Waar je op moet letten bij de aanschaf van een caravan

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een caravan

In Nederland heeft 1 op de 9 huishoudens een caravan of camper. Twijfel jij over het kopen van een caravan dan geef ik je een aantal tips die mij hebben geholpen bij de aankoop.

De aankoop van een caravan is natuurlijk een flinke aankoop. Daarom is het allereerst belangrijk om eens te kijken naar de verschillende soorten en maten caravans en natuurlijk naar het gewicht. De ANWB hanteert de vuistregel waarbij de lege caravan 75% weegt van de trekauto. Ten tweede moet je kijken naar het gebruik want voor drie weken zomervakantie op de Veluwe moet je caravan aan andere eisen voldoen dan wanneer je gaat overwinteren aan de Spaanse zuidkust.

Bezoek aan een dealer

Wanneer je je vervolgens hebt georiënteerd op alle mogelijkheden kun je eens op internet of bij een dealer gaan kijken. Een dealer kan je adviseren over de voor- en nadelen van een bepaald type. Nadat wij ons hadden georiënteerd kwamen wij er al snel achter dat wij een Hobby wouden, wij zijn daarom ook naar een Hobby caravan dealer gegaan.

Kampeerbeurs

Om je goed te oriënteren op alle mogelijkheden in de kampeerbranche kun je een grote beurs bezoeken. Ontdek hier de nieuwste kampeertrends, verschillende tenten en kampeeraccessoires. Op de beurs heb je de mogelijkheid om ter plekke kampeermiddelen uit te proberen en ze is van binnen en buiten te bekijken. Na dat je de beurs hebt bezocht heb je hopelijk een beter beeld van alle mogelijkheden en kun je een weloverwogen keuze maken over de tent en andere accessoires.

Na de aanschaf van alle benodigdheden kun je bezig gaan met het schoonmaken en inrichten van de caravan. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan is er niks wat je nog tegenhoudt en kun je op vakantie met je caravan.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *