Voor de echte brouw liefhebbers: een bier brouw pakket

Voor de echte brouw liefhebbers een bier brouw pakket

Eindeloos variëren met ingrediënten en het brouwproces zo verbeteren dat je uiteindelijk dé perfecte smaakt hebt gevonden. Het ultieme doel van de fanatieke thuisbrouwers. Het leuke aan zelf bier brouwen is dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten, moutsoorten en verschillende soorten hop.

Voor de echt fanatieke thuisbrouwers heeft brouwpunt.nl iets nieuws; bier brouw pakket. Je kunt kiezen uit pakketten met onder andere de nieuwste recepten en verschillende ingrediënten. Zo hoef je de deur niet meer uit en ben je verzekerd van nieuwe en overheerlijke recepten om zelf uit te proberen!

Over thuisbrouwers

De hobby: thuis bier brouwen is de afgelopen jaren explosief gestegen. Net als de vraag naar speciaal bier in het algemeen. Ook in cafés wordt het aanbod speciale bieren steeds groter. Verschillende amateur- en hobby brouw verenigingen zien een sterke groei in het ledenaantal.

Thuisbrouwers moeten zich wel aan regels houden. Zo is het niet toegestaan om eigen gebouwen bier te verkopen. Dan wordt het bedrijfsmatig en moet je als brouwerij ingeschreven staan. Daarbij komen weer veel regels kijken die betrekking hebben op hygiëne, etikettering en accijns. Als hobbybrouwer mag je dus alleen maar bier brouwen voor eigen consumptie.

Verschillende speciaal biersoorten zelf brouwen

Het leuke van zelf bier brouwen is dat je vrijwel alle soorten speciaal bier zelf kunt brouwen. Denk hierbij aan biersoorten als porter, Weizen, Quadrupel, barley wine of IPA. Niet de meest gangbare soorten bier. Maar wel biersoorten die je met de juiste ingrediënten zelf kunt maken.

Ben je nog niet heel bekend met zelf bier brouwen en wil je het graag een keer uitproberen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een starterspakket. Hierin zit alles wat je nodig hebt om direct te kunnen beginnen met brouwen!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *