Hoe wij als horecagroothandel bijdragen aan duurzaamheid in de AGF sector

Hoe wij als horecagroothandel bijdragen aan duurzaamheid in de AGF sector

Duurzaamheid is de afgelopen tijd steeds een populairdere onderwerp geworden. Het is erg belangrijk om daar als restaurant aan bij te dragen. Het zorgt voor een goed imago en trekt daardoor ook klanten aan. Dit kan door voedselverspilling te voorkomen en niet te ruime porties te koken. Maar dit begint natuurlijk al bij het bestellen van de gewassen. Door een juiste inschatting te maken van de hoeveelheid die nodig is per dag, kun je al veel verspilling voorkomen. Ook kun je kiezen voor een duurzame horecagroothandel met boekel AFG. Zo pak je het probleem bij de wortel aan.

Kies voor no waste AFG

Zoals eerder benoemd is voedselverspilling een van de belangrijke aspecten om naar te kijken als je je horecazaak duurzamer wilt maken. Boekel AFG, een

horecagroothandel groente en fruit draagt onder andere ook bij aan de duurzaamheid binnen de AGF sector. Dit doen ze door ‘no waste good taste’ producten aan te bieden. Dit zijn producten die al dicht bij hun houdbaarheidsdatum aan zitten en snel gebruikt moeten worden. Zulke gewassen bieden ze aan voor een zacht prijsje. Het is zeker geen slecht idee om te kiezen voor deze producten. Je bespaart geld en het is ook nog eens goed voor de natuur.

Flexibele gerechten op het menu

Het assortiment van ‘no waste’ producten zal per dag of week verschillen. Het is daarom goed om als restaurant eigenaar een menu op te stellen die dit kan accommoderen. Zo kun je een dagschotel op het menu zetten, waarbij je al aangeeft dat het per dag wisselt. Daarna is het goed om een creatieve kok in dienst te nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld een verrassing van de chef als gerecht aanbieden. Op deze manier heeft de kok alle vrijheid om een gerecht te maken, gebaseerd op de overige ingrediënten die opgemaakt moeten worden.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *