Geïnteresseerd in de food & agri-sector?

Geïnteresseerd in de food & agri-sector?

Het is tegenwoordig steeds lastiger om het juiste personeel te kunnen vinden voor jouw bedrijf. Al helemaal in deze tijden waarin er een hoge mate is van arbeidskrapte. Er bieden zich misschien wel genoeg mensen aan voor die ene functie, maar eigenlijk zit er geen een tussen die het echt aan kan of de juiste kennis/expertise heeft. Hier zul je als eigenaar toch keuzes moeten maken om uiteindelijk toch die functie te kunnen vervullen, want dat is tenminste prioriteit één. Wat dan een slimme keuze is, is om een wervingsbureau te raadplegen. Zij nemen dat dit proces uit handen en leveren jou een hoogwaardige collega aan.

Aan deze marktgebieden kan je denken

Het is goed om als toekomstig werknemer van te voren te denken in welke sector je wil gaan werken. Zo kan je denken aan de volgende marktgebieden in de food en agri-sector: Agri, akkerbouw, tuinbouw, veehouderij, biotechnologie, animal health, agrotechniek, food, retail/foodservice, biobased economy, industrie, food processing, nutrition/health, groothandel, environment, advies & onderzoek en duurzaamheid & sustainability. Dit laat zien dat je ontzettend veel keuze hebt als werkzoekende. Voor de eigenaren van bedrijven is het goed om te weten dat de volgende functiegebieden worden verzorgd: Sales & marketing, operations & engineering, quality & R&D, supply chain, finance & HR en executive.

Zowel vast als interim

Je kan in verschillende arbeidsvormen gaan werken bij een bedrijf of meerdere bedrijven. Hierbij kan je denken aan een vast contract, dit betekent dat je voor één bedrijf gaat werken waarin jij de zekerheid hebt voor de toekomst. Daarnaast kan je ook kiezen om aan het werk te gaan als interim. Wanneer je aan het werk gaat als interim, betekent dit dat jij een tijdelijke opdracht aangaat bij een bedrijf. Dit geeft je zowel veel diversiteit, maar ook onzekerheid. Want wanneer jij als interim gaat werken, ga je aan de slag bij veel verschillende bedrijven. Je krijgt dus van elk bedrijf indrukken en informatie, wat ontzettend leuk en vooral leerzaam is. Zo weet je namelijk echt welke sector jou interesseert. Maar doordat je tijdelijk in dienst bent bij een bedrijf, zal je ook vaak onzekerheid kennen vanwege het moeten regelen van een volgende opdrachtgever.

Hoe gaat men te werk

Voor zowel degene die werk aanbiedt als vraagt is het handig om te weten hoe het wervingsproces in werking treedt. Het begint namelijk bij een bedrijfsanalyse en vacature analyse. Daarna wordt er gekeken naar job marketing, wordt er gekeken naar het juiste personeel en zal er een selectie plaatsvinden. Nadat de juiste persoon is gevonden, zal er de juiste begeleiding zijn om hem of haar te introduceren bij het bedrijf.

De voordelen van een recruitment bureau

Wanneer je dus echt op zoek bent naar het juiste personeel, waarbij je zeker weet dat zo ook echt de job aan kunnen. Dan is het slim om te kijken naar recruitment in food sectoren. Hiermee krijg jij namelijk ervaren consultants die jouw helpen met het vinden van dit personeel, zijn ze internationaal gericht, hebben ze een transparante communicatie en een uitgebreide kennis van de food en agri markt.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *