Dit is het geheim van Nieuw Zeeland lamsvlees

Dit is het geheim van Nieuw Zeeland lamsvlees

Nieuw Zeeland is ‘s wereld grootste exporteur van lamsvlees. Dat is niet voor niets: het vlees staat bekend om de volle smaak, malsheid en overheerlijke aroma’s. Alleen al van de gedachte loopt bij menig vleesliefhebber het water in de mond.

Benieuwd hoe Nieuw Zeeland lamsvlees aan haar speciale, rijke smaak komt? Lees dan snel verder!

Een eeuwenoude traditie

Nieuw Zeeland is sinds jaar en dag een echt schapenfokland. Nieuw Zeeland lamsvlees komt van boeren op het Noordereiland. De bewoners maken dankbaar gebruik van de uitgestrekte graslanden en ongerepte natuur om kuddes schapen te houden. De witte, wollige vacht van de dieren is niet meer weg te denken uit het landschap. Het eiland wordt daarom ook wel ‘het land van de witte wolk’ genoemd. De traditie wordt vandaag de dag nog steeds voortgezet.

Lamsvlees uit Nieuw Zeeland: vrij grazen en bewegen

Waar de unieke, volle smaak van Nieuw Zeeland lamsvlees vandaan komt? De lammeren worden gehouden zoals de natuur dit bedoelt: op de weelderige, groene weiden. Ze grazen het hele jaar buiten, kunnen in alle vrijheid en rust bewegen en leven in een regelmatig klimaat. De dieren hebben een goed leven gehad en dat proef je. Het gras dat de dieren eten, is daarbij enorm gezond en voedingsrijk. Omdat Nieuw Zeeland een eiland is, krijgt het gras continu damp van de Pacifische Oceaan. Dit is de grondslag voor het heerlijke vlees. Naast gras eten de dieren ook stikstofrijke witte klaver, wat het vlees een extra lekkere smaak geeft.

Dierenwelzijn staat op één

Nieuw Zeeland heeft enkele decennia geleden resoluut gekozen voor natuurlijke fokmethoden zonder preventieve antibiotica, hormonen en met de nadruk op dierenwelzijn. De speciaal geselecteerde boerenbedrijven moeten aan strikte eisen voldoen en fokken de dieren met expertise, passie, respect en liefde. Deze eigenschappen – samen met het hoogste niveau van voedselveiligheid – zorgen ervoor dat de kwaliteit van Nieuw Zeeland lamsvlees zo hoog is.

Hoe proeft Nieuw Zeeland lamsvlees?

Het lamsvlees is zeer zacht met een bijzondere, intense smaak. Het is mager, heeft een sappige bite en is rijk aan voedingsstoffen. De herkenbare smaak en fijne structuur maken lamsvlees uit Nieuw Zeeland geliefd over de hele wereld. Het is bij uitstek geschikt om te grillen, braden of stoven en heerlijk met verse kruiden zoals tijm, marjolein en oregano. Of het nu gaat om lamshaas, -bout, -filet, -lende of -zadel: je zult gegarandeerd genieten.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *